great music in a small room

Op deze pagina presenteren wij voornamelijk muzikanten die bij het grote publiek minder bekend zijn, afkomstig uit de rootsmuziek.

Muziektip september 2018........Joshua James 

Joshua James is een Amerikaanse zanger, geboren en getogen in Lincoln (Nebreska). Hij verhuisde naar Utah om aan de universiteit verpleegkunde te studeren. Het was ook de plek waar hij begon met het schrijven van liedjes.

Inspiratie had hij genoeg. Hij besefte dat het achterlaten van thuis, familie en vrienden hem zouden veranderen. Langzaam ontwikkelde hij zijn kijk op de wereld, mensen, cultuur, God, het nastreven van een carrière en geld en de invloed ervan op een mens. Het zijn o.a. deze thema’s en de harde landschappen van Nebreska en Utah, die hij verwerkt in zijn teksten.

De songs gaan ook over onze zwakheden en onbetamelijke eigenschappen, die we vaak het liefst willen verbergen. Joshua James loodst de luisteraar recht door zijn oprechtheid. Voor hem is de makkelijkste manier om zich kwetsbaar op te stellen, het schrijven en zingen van zijn liedjes. Maar het gaat niet alleen om het benoemen van zijn eigen zwakheden, hij verzoent zich ermee. Er is een onderstroom van hoop en aspiratie!
Meer info: https://www.joshuajames.tv/