great music in a small room

Op deze pagina presenteren wij voornamelijk muzikanten die bij het grote publiek minder bekend zijn, afkomstig uit de rootsmuziek.

Muziektip mei 2020........John Prine


John Prine overleed op 7 april 2020 aan covid-19. Hij werd 73. Bijna 50 jaar lang trok hij langs de podia en wilde, ondanks zijn kwetsbare gezondheid, niet stoppen met optreden. Hoewel niet erg bekend bij de grote massa, rekenden veel grootheden, zoals Bruce Springsteen, Bob Dylan, Johnny Cash en Emmylou Harris, hem tot de allergrootsten in hun vakgebied. Hij was zeer prettig in de omgang, volgens vrienden was het een man zonder ego, iets dat vrij zeldzaam is in de muziekbusiness. 

Op school blonk hij in één ding uit: zijn levendige fantasie. Dit en zijn hooggevoeligheid stelden hem als songwriter al vroeg in staat, zich te verplaatsen in andere mensen en hun emoties. De kracht van zijn songs is vooral hoe hij met natuurlijke souplesse en in eenvoudige woorden, zingt over menselijk leed en vreugde in alle facetten. 

 'The Tree of Forgiveness' 
(2018) is het laatste album dat hij maakte, met daarop het nummer 'When I Get To Heaven', waaruit blijkt dat John Prine zich gezegend voelde met wat het leven hem had gebracht...


When I get to heaven
I'm gonna shake God's hand
And thank him fore more blessings
Than a man can stand

 

John Prine - When I Get To Heaven

John Prine - Summer's End

John Prine - Knockin'On Your Screen Door

John Prine - Speed of the Sound of Loneliness