great music in a small room

Op deze pagina presenteren wij voornamelijk muzikanten die bij het grote publiek minder bekend zijn, afkomstig uit de rootsmuziek.

Muziektip december 2019........The Brother Brothers

The Brother Brothers wordt gevormd door de ééneiige tweeling Adam en David Moss. Muziek speelde een belangrijke rol binnen het gezin waarin ze opgroeiden. Al jong leerden ze instrumenten bespelen en zongen ze mee met platen van hun vader, zoals Het Kingston Trio, The Everly Brothers, The Beatles en The Beach Boys. Later studeerden beiden af in de muziek aan de universiteit van Illinois (VS). 

Hun muziek kenmerkt zich door harmonieuze samenzang, weinig instrumentele begeleiding en oprechte lyriek. Het debuutalbum 'Some People I know' (2018) is een akoestisch project waaraan o.a. ook hun zussen meewerkten. De songs gaan over personages die ze hebben ontmoet in hun nomadisch bestaan en vormen in zeker zin ook een weerspiegeling van zichzelf. 

Afgelopen jaar bestormden The Brother Brothers, vanuit Brooklyn New York, de Americana scene in de VS. Volgens verschillende recensies ademt een optreden van de broers, op welk podium dan ook, de sfeer van een huiskamerconcert in aanwezigheid van vrienden.

The Brother Brothers - Red and Gold

The Brother Brothers - Mary Ann

The Brother Brothers - Tugboats

The Brother Brothers - Frankie