great music in a small room

Op deze pagina presenteren wij voornamelijk muzikanten die bij het grote publiek minder bekend zijn, afkomstig uit de rootsmuziek.

Muziektip DECEMBER 2018.......DANNI NICHOLLS

In recensies over Danni Nicholls valt vaak het woord elegantie. Ook roemt men haar weelderige, warme stem en de schoonheid en verbeeldingskracht van haar muziek. Dit jaar was ze genomineerd voor de titel 'UK Artist of the Year in the Americana Music'.

Ze groeide op in het kleine stadje Bedford in Engeland. In haar jeugd kwam ze al vroeg in aanraking met de Amerikaanse folk-, country- en rock’n roll-platen van haar grootmoeder. Vanaf haar negende, toen ze slechts twee accoorden beheerste, schreef ze al liedjes.

In 2011 raakte ze, vlak voor een concert van legende Emmylou Harris, in gesprek met diens bassist/producer, Chris Donohue. Ze vertelde hem dat ze over een paar weken naar Nashville zou gaan. Hij gaf haar zijn visitekaartje en dat resulteerde uiteindelijk in een fijne samenwerking. Met enkele van Nashville’s beste muzikanten nam ze in 2013 het album ‘A Little Redemption’ en in 2015 ‘Mockingbird Lane’ op.

Momenteel werkt ze aan haar derde album, dat ook weer in Nashville zal worden opgenomen. Voor wie meer wil weten: http://danninicholls.com/

Hieronder kun je luisteren naar: 'Beautifully Broken' , 'Long Road Home' , 'Back To Memphis' en 'A Little Redemption'.