great music in a small room

Op deze pagina presenteren wij voornamelijk muzikanten die bij het grote publiek minder bekend zijn, afkomstig uit de rootsmuziek.

Muziektip april 2020........Miley Cyrus

Bij hoge uitzondering ditmaal een muzikante die internationale bekendheid geniet. Miley Cyrus, geboren in 1992 in Nashville , is een succesvolle Amerikaanse actrice en zangeres. Haar internationale doorbraak als actrice vond plaats, toen ze in de gelijknamige serie, Hannah Montana speelde. Onder die naam bracht ze ook haar eerste cd uit.

Eén van haar grootste muzikale successen boekte ze met het nummer 'Wrecking Ball' (2013), waarvan de video - waarschijnlijk niet alleen om muzikale redenen - meer dan een miljard keer werd bekeken. Veel minder mensen weten echter, dat ze een zeer gewaardeerd vertolkster is van de songs van andere beroemdheden. O.a. onder de naam 'The Backyard Sessions' coverde ze meerdere songs.
Hieronder zingt ze liedjes van respectievelijk: Dolly Parton, Bob Dylan en Melanie Safka. Tevens kan je luisteren naar haar debuutsingle "See you again"(2007), maar dan met een country sound.